Molerski radovi

Nudimo usluge u koje spadaju skidanje stare boje i tapeta, gletovanje i krečenje. Dekoracija zidova različitim tehnikama, lepljenje tapeta…

Psihologija boja važna je za uređenje enterijera jer u tim prostorijama boravite svaki dan. Pogledajte koje su idealne boje za svaku sobu i stvorite oaze za uživanje u svom domu. Saznajte i kako boje zidova utiču na vaše raspoloženje a samim tim i razmišljanje i način života.

Kuhinja – Kako biste stvorili osećaj čistoće i lepote u kuhinji treba da dominira bela boja. Ona je čista i jednostavna a to doprinosi smirenosti u njoj i manjem prejedanju. Istraživanja su pokazala da više jedemo u neurednoj kuhinji a ako tome dodate i mnogo boja, krajnji ishod će biti katastrofalan. Dodajte malo žute, ljubičaste ili prirodnih smeđih tonova poput različitih boja hrasta kako biste malo “oživeli” belinu.

Trpezarija – U njoj je bitno stvoriti dobar ugođaj pa se u toj prostoriji preporučuje pravljenje kontrasta. Neka zidovi budu u prljavo beloj nijansi a sto i stolice u tamnijoj boji ili obrnuto. Stolovi i stolice neka budu beli a zid u sivoj, svetlo-smeđoj ili bordo boji. Najjeftiniji način da postignete kontrast jeste bojom stolnjaka ili posuđa tako da i ne morate da trošite mnogo novca.

Spavaća soba – U pitanju je vaša lična oaza i zato tu ne morate da sledite nikakva pravila. Odlučite šta vam najviše odgovara bilo da je to crvena, umirujuća plava, boja lavande ili ljubičasta. Ubacite svoje detalje i ne brinite se previše. To je vaša spavaća soba.

Dnevni boravak – Ovo je mesto gde se porodica druži i opušta. Zato u njemu treba da dominira neutralna boja zidova koja će stvoriti miran ugođaj za sve. Najbolje su nijanse sive, od nežnih to tamnih. Druge idealne boje za dnevni boravak su tamno plava i zelena. Detalji u tamno-crvenoj, ružičastoj ili žutoj boji stvoriće lep kontrast. Opremite dnevnu sobu kvalitetnim i funkcionalnim nameštajem koji će pratiti vaš ukus i životni stil. Ako želite da unesete više boje u prostor razigrajte ga jastučnicama, tepihom, zavesama i upečatljivim prekrivačima.

Uticaj boja na psihu

Vodite se mišlju da različite boje pobuđuju različita osećanja i imaju drugačiji uticaj na telo. Telo na sledeće boje reaguje ovako:

  • Crvena, žuta i narandžasta podižu krvni pritisak i ubrzavaju otkucaje srca
  • Plava, zelena i ljubičasta snižavaju otkucaje srca, spuštaju pritisak, smiruju disanje i proširuju krvne sudove
  • Žuta boja pobuđuje intelekt
  • Zelena podstiče verbalno izražavanje i kritičko analiziranje
  • Boja peska podstiče na opuštanje
  • Ružičaste nijanse unose toplinu i podstiču druželjubivost
  • Svetlije, nežnije plave nijanse podstiču na razmišljanje

Kontakt telefon:

(+381)  69 23 22 992

Fax:

(+381)  23 510 972

Vrste radova

Gipsarski radovi

Vršimo gipsarske usluge u koje spadaju: Spušteni plafoni, pregradni zidovi, termička i zvučna izolacija, obrada špaletni, izrada kaskada i polica, adaptacija potkrovlja…

Protivpožarnost

Firma “BANAT MONTAŽA” poseduje sertifikate i dozvole za izradu protivpožarnih zidova i plafona na 60min, 90min i 120min…

Kontaktirajte nas

Banat Montaža je linkom povezana sa sajtom “Lumo Rasveta”
Pogledajte veliki izbor rasvete u on line prodavnici klikom ovde

Studenička 42, 23000 Zrenjanin

Tel: +381 69 23-22-992; Fax: +381 23 510 972

nenadnadrljanski@yahoo.com

banatmontaza.zr@gmail.com

Translate »
Pozovite nas